Tenerife en haar activiteiten

Zie jij een vakantie naar Tenerife wel zitten? Lekker genieten op het grootste Canarische Eiland, waar het eigenlijk het gehele jaar heerlijk toeven is. Het veelzijdige eiland heeft ontzettend veel te bieden. Het is een bestemming waar je zowel kunt genieten van de zon, de gezellige badplaatsen, de mooie natuur, maar ook op een actieve manier je tijd kunt doorbrengen.

Bekijk hier de Tenerife vakanties >>

Op Tenerife zijn de activiteiten zeer afwisselend en ontzettend leuk voor iedereen!

 

Activiteiten op Tenerife

Het vulkanische Tenerife staat bekend om zijn bijzondere landschap en gezellige badplaatsen. Mede hierdoor komen er jaarlijkse vele toeristen vanuit Europa genieten van een welverdiende vakantie op dit mooie Canarische Eiland. De bestemming is geschikt voor iedereen, door de vele activiteiten op Tenerife is er voor ieder wat wils te doen. Naast het lekker wegdromen op een strandbedje is het namelijk ook mogelijk om een stevige wandeling te maken door het vulkanische landschap, een fietstocht door de bergen of een bezoek te brengen aan het Nationaal park Del Teide.

Vulkanisch eiland

Op Tenerife zijn er activiteiten met name op het gebied van natuur en cultuur te vinden. Het eiland heeft een vulkanisch landschap door de 3718 meter hoge vulkaan El Teide. De vulkaan wordt nog steeds actief genoemd, maar heeft al een lange tijd geen uitbarsting meer gehad. El Teide ligt in het Nationaal park Del Teide wat onder de UNESCO valt. Hier kan je wandelen, fietsen en zelfs de vulkaan per kabelbaan kunt bekijken. Een ontzettend leuke en bijzondere activiteit op Tenerife!

Heerlijk afkoelen


Tenerife heeft ook activiteiten voor de warmere dagen, zodat je heerlijk kunt afkoelen. Met name in de zomermaanden kan het flink warm zijn op het eiland. Voor verkoelende activiteiten op Tenerife kan je denken aan een bezoekje aan Siam Park, dit spetterende waterpretpark ligt in Costa Adeje en is de ultieme plek om de hete zomerdagen door te brengen. Het waterpark beschikt over vele glijbanen, wildwaterbanen en nog veel meer!

Bekijk hier meer foto’s van Tenerife >>

Het plaatsje Los Gigantes is ook een fijne plek om in de zomer te vertoeven. Het heeft een gezellige boulevard, leuke eettentjes en je kunt hier op excursie dolfijnen en walvissen spotten. Hoe leuk is dat?

Tenerife
Tenerife

Veelzijdig eiland

Een vakantie op het gezellige Canarische Eiland is zeer veelzijdig te noemen. Tenerife heeft activiteiten voor iedereen zoals je kunt zien, zowel voor in de koelere wintermaanden als het warme hoogseizoen. Of je nu graag wilt relaxen, fietsen of walvissen wilt spotten op Tenerife het kan allemaal!