Tenerife auto huren

 

Op Tenerife een auto huren

 

Wanneer je op vakantie bent kan het handig zijn om op Tenerife een auto te huren. Op Tenerife een auto huren is vrij eenvoudig en kan ontzettend fijn zijn om het hele eiland op het gemak te verkennen.

Bekijk hier de Tenerife vakanties >>

Zolang je in het bezit bent van het rijbewijs B en tijdig bekijkt wat de opties zijn betreft verhuurbedrijven en het aanbod van auto’s is er geen enkel probleem om op Tenerife een auto te huren!

 

auto huren Tenerife
auto huren Tenerife

Rijden op het eiland

Een auto besturen op het grootste Canarische Eiland is niet veel anders dan in Nederland. Ben je gewend om in het buitenland in een auto te stappen of weet je hoe het in de Randstad er aan toe kan gaan, dan kan jij prima uit de voeten op Tenerife.
De wegen zijn uitstekend, maar je dient wel op de nauwere straatjes in kleine dorpjes te letten. Daarnaast is Tenerife een vulkanisch eiland, wat er voor zorgt dat je te maken krijgt met hoogteverschillen, scherpere bochten en bergweggetjes. Op Tenerife een auto huren en besturen valt al met al reuze mee en is niet erger dan het verkeer in een Nederlandse grote, drukke stad. Het is velen malen beter dan op het Spaanse vasteland, waar vaak veel hectiek en chaos in het verkeer voorkomt.

Autoverhuurbedrijven Tenerife

Het is aan te raden voordat je op vakantie gaat naar Tenerife een auto te huren, zo ben je zeker van een bepaald soort auto of merk en kan je op het gemak alle voorwaarden bekijken. Het aanbod kan namelijk vrij schaars zijn, met name in de warme zomermaanden wanneer veel toeristen te vinden zijn op het Canarische Eiland.
Om op Tenerife een auto te huren is het verstandig te kiezen voor een bekend autoverhuurbedrijf. Werelds bekendste namen als Hertz, Europcar en Avis zijn te vinden op Tenerife, waardoor je verzekerd bent van de juiste kwaliteit auto’s, voorwaarden en prijzen.

Auto huren Tenerife

Natuurlijk kan je ook ter plaatse op Tenerife een auto huren, lokale autoverhuurbedrijven met een staat van dienst zijn bijvoorbeeld Goldcar en Cicar. Op Tenerife een auto huren vraagt wel enige aandacht betreft de prijzen, voorwaarden en verzekering. Let hier dus goed op. Evenals kan het voorkomen dat het aanbod kleiner is, met name auto’s voor een groot aantal personen en cabrio’s zijn geliefd. Maar wanneer je slechts voor een dag op Tenerife een auto huren wilt is dit misschien geen enkel probleem!