Tenerife beste reistijd

Tenerife en de beste reistijd

Door het fijne klimaat is Tenerife het gehele jaar door een uitstekende vakantiebestemming.

Bekijk hier de Tenerife vakanties >>

Er wordt zelfs gesproken over het beste klimaat van de wereld, mede omdat het eiland zeer weinig regen kent in de toeristische plaatsen en vrijwel het gehele jaar lang geniet van een zonnetje. Maar wat is voor Tenerife de beste reistijd? In welke maanden mag je dit eiland niet missen?

 

Beste reistijd

Op een eiland waar het eigenlijk het gehele jaar door heerlijk toeven is, is het vrij lastig een beste reistijd aan te geven. Het is er zowel in de wintermaanden, wanneer het in Nederland koud is, goed uit te houden en in de zomer is het er heerlijk warm. Echter voor Tenerife is de beste reistijd onder andere in juni, wanneer de warmte nog niet op zijn hoogtepunt is. Het is in deze maand perfect voor gezinnen met kleine kinderen, zij kunnen al heerlijk spelen in het opgewarmde zeewater.
Maar ook september is voor Tenerife een beste reistijd, mede omdat de hoge temperaturen van augustus langzaam aan het dalen zijn en de hitte is verdwenen. Hetzelfde geldt voor oktober, het in deze maand heerlijk warm is en het zeewater is nog steeds lekker op temperatuur.
Tenerife
Tenerife
Milde winters, warme zomers
Doordat het in de wintermaanden vrij mild is op Tenerife is het ook in deze maanden goed vertoeven. In het noorden van het eiland, waar het toch vaker iets grilliger is dan in het zuiden, liggen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden. In de toeristische plekken in het zuiden tikt het toch sneller de 20 of zelfs er boven aan. Prima temperaturen om het koude Nederland te ontvluchten en heerlijk te genieten in de zon. Tenerife is daardoor bij TUI ook een populaire winterzon bestemming!De zomers daarentegen zijn vrij warm te noemen. Zo in het voorjaar vanaf de maand april is de temperatuur langzaam aan het stijgen en is de warmte goed voelbaar. In juli en augustus is het hoog zomer op Tenerife, voor sommige mensen zelfs een beetje te warm. Vanaf september gaat de temperatuur trapsgewijs weer naar beneden tot een dragelijk punt. Hierdoor zijn juni, september en oktober dan ook de beste reistijd om Tenerife te bezoeken. Het is in deze tijd niet te warm en je kunt naast het ontspannen in het zonnetje ook nog op het gemak genieten van excursies, bezienswaardigheden en de historie van het eiland.