Tenerife bezienswaardigheden costa adeje

 

Tenerife en de bezienswaardigheden in Costa Adeje

Ga je op vakantie naar Tenerife en verblijf je in de populaire badplaats Costa Adeje? Lees dan snel verder wat je er zoal kunt vinden op het gebied van bezienswaardigheden in deze leuke plaats. Costa Adeje is een gezellige plek, gelegen in het zuiden van het eiland.
Het bestaat uit verschillende stranden, een ruim aanbod aan horecagelegenheden en winkels en de mogelijkheid tot excursies.

Stranden

De stranden op Tenerife behoren zeker tot de bezienswaardigheden. In Costa Adeje zijn een aantal stranden, bijna allemaal bestaande uit vulkanischzand. Veel stranden zijn gelegen aan de wandelboulevard, maar sommige stranden zoals Playa de Troya, Playa Bobo en Playa la Pinta liggen hier iets verder vanaf. Playa el Duque is gelegen aan de lange promenade en is een geliefd strand, het vormt een echte trekpleister waar toeristen graag komen. Het strand is erg fijn door de beschutte ligging en het bruingele zand.

Tenerife-costa adeje
Tenerife-costa adeje

Boulevard

Zoals al eerder aangegeven heeft Costa Adeje ook een wandelboulevard, welke ook zeker tot de bezienswaardigheden van het plaatsje behoord. Deze boulevard loopt door de hele plaats als een soort rode lijn. Er zijn hier veel winkels gevestigd, mooie winkelcentra en talloze restaurants en terrasjes. De boulevard loopt geheel door tot een andere aangrenzende badplaats, als je wilt kan je dus van de ene badplaats naar de andere lopen.

Winkelen

In Costa Adeje ben je op de juiste plaats als je van winkelen houdt. De winkelcentra behoren ook zeker tot de bezienswaardigheden van Costa Adeje. Geliefde winkelcentra zijn Plaza del Duque en Shopping Centra Mirador. In Plaza del Duque is het voornamelijk in de avond vrij druk, je vindt hier prachtige kledingmerken, design, tassen en schoenen. In Mirador zijn voornamelijk de restaurants een aanrader, je kunt hier overheerlijk eten en genieten van de fijne ambiance.

Tenerife-boulevard
Tenerife-boulevard

Waterparken

Siam Park en Aqualand zijn twee waterparken in de buurt van Costa Adeje en perfect voor een dagje verkoeling met het gezin of vrienden. Siam Park is een op Azië geïnspireerd themapark met talloze waterglijbanen, waterattracties en nog veel meer. Het is zeker de moeite waard om heen te gaan en een van de leukste bezienswaardigheden van Costa Adeje.
Aqualand is iets kleiner qua opzet, maar ook ontzettend leuk met verschillende waterattracties voor jong en oud. Er is ook een dolfinarium met dagelijks een spetterende show. Aqualand biedt een hoop vermaak tijdens de warme dagen op Tenerife!