Tenerife bezienswaardigheden Los Cristianos

 

Bezienswaardigheden op Tenerife in Los Cristianos

In de leuke badplaats Los Cristianos zal je zeer zeker een fijne strandvakantie tegemoet gaan. Door het heerlijke klimaat op Tenerife en de fijne zandstranden in Los Cristianos staat je niets meer in de weg. Betreft bezienswaardigheden in Los Cristianos is het schaars, maar er zijn zeker wel een aantal plekken die je tijdens je vakantie kunt bezoeken.

Bekijk hier de Tenerife vakanties >>

De plaats is één van de badplaatsen waar het massatoerisme jaren geleden begon op Tenerife, maar op dit moment is het een gezellig drukke plaats met name geschikt voor gezinnen met kinderen.

 

Het strand

Playa de las Vistas is het bekendste strand van Los Cristianos en mag daarom zeker tot de bezienswaardigheden worden beschouwd. In tegenstelling tot de vele stranden op Tenerife met lavazand is dit strand bruingeel van kleur, zoals je zand gewend bent. Playa de las Vistas is groot en uitgestrekt, waardoor het nimmer te druk aanvoelt wanneer er veel toeristen genieten van het zonnetje. Het strand loopt geleidelijk af in zee, zodat dit ideaal is om te zwemmen met kleinere kinderen.
los-cristianos
los-cristianos

Historisch centrum

Als een van de weinige badplaatsen in het zuiden van Tenerife kent Los Cristianos een historische kern met smalle steegjes en straatjes. Er is zelfs een kerkje! Over het algemeen is dit geen bijzondere bezienswaardigheid, maar voor de zuidkust van Tenerife, waar het veelal op de tekentafel ontworpen badplaatsen zijn, is het centrum van Los Cristianos het bezoeken waard.

Wandelboulevard

Nog een leuk kenmerk in het straatbeeld van Los Cristianos is de lange, brede wandelpromenade. De boulevard loopt geleidelijk over naar Playa de Las Americas, de aangrenzende badplaats. Aan de boulevard zijn tientallen winkeltjes gevestigd waar je heerlijk kunt shoppen. Kleding, tassen, schoenen en souvenirs vind je hier in overvloed.
Ook de restaurants en terrasjes hebben zich langs de boulevard gevestigd. Zo is het heerlijk genieten op een zwoele zomeravond, waar je kunt genieten van het wandelend publiek, het mooie uitzicht en de gezellige sfeer.

tenerife-los-cristianos
tenerife-los-cristianos

Haven

Als je een tocht wilt maken naar La Palma, La Gomera of El Hierro, de overige Canarische Eilanden, dan maak je de oversteek vanuit de haven van Los Cristianos. Ontzettend leuk om een keer te ondernemen, zodat je ook een kijkje kunt nemen op een van de andere eilanden in de Atlantische Oceaan. De haven is bevindt zich tussen de twee zandstranden in en is ook zeker een bezoekje waard. Dagelijks vaart hier de veerboot uit naar een van de bovengenoemde eilanden.