Tenerife bezienswaardigheden playa de las americas

Tenerife bezienswaardigheden Playa de las Americas
De grootste badplaats van het Canarische Eiland Tenerife is Playa de las Americas. Tientallen jaren geleden is het massatoerisme hier begonnen en was het een drukte van jewelste in deze badplaats. Na vele opknapbeurten en herstructureringen is de plaats back on track en ontzettend leuk om je vakantie door te brengen.
Natuurlijk biedt Playa de las Americas ook een aantal bezienswaardigheden welke je geheid zult tegenkomen tijdens je verblijf.
Playa de las Americas

Stranden
Playa de las Americas beschikt over een aantal mooie stranden welke zeker tot de bezienswaardigheden behoren. Een daar van is Playa del Camisón, het is een druk bezocht zandstrand op de grens van Playa de las Americas en Los Cristianos. Het is een kunstmatig aangelegd strand met geel zand uit de Sahara, dit zie je hier wel vaker omdat de stranden oorspronkelijk bestaan uit lavazand. Op Playa del Camisón kan je watersporten beoefenen en heerlijk genieten van het warme weer. Het strand is aan de boulevard gelegen en dus eenvoudig te bereiken.

Playa de las Americas

De boulevard

Zoals in de andere badplaatsen is hier ook een mooie wandelboulevard waar je kilometers kunt lopen van de ene badplaats naar de andere. Ook hier in Playa de las Americas vind je diverse winkeltjes met kleding, schoenen, tassen en souvenirs. Lekker winkelen hoort er dan ook zeker bij wanneer je hier op vakantie bent. Daarnaast zijn er een tal van restaurants en bars gevestigd aan de wandelboulevard, waar s’avonds een gezellige sfeer hangt.
De boulevard is zeker een bezienswaardigheid in Playa de las Americas te noemen, mede omdat het de kern van de badplaats omvat en zowel de lokale bevolking als toeristen er graag vertoeven.

Uitgaan
Als een van de enige badplaatsen in het zuiden van Tenerife heeft Playa de las Americas een uitgaansleven wat tot in de vroege uurtjes doorgaat. Leuke bars en terrassen vullen zich in de avond rond 22:00 uur, waarna het publiek zich langzaam verschuift naar de discotheken. Ook live muziek is hier veel te vinden, in zowel de restaurants als bars. Bekijk voorafgaand waar er een leuke band speelt zodat je een avond vol entertainment tegemoet gaat.