Tenerife bezienswaardigheden Santa Cruz

Tenerife bezienswaardigheden Santa Cruz

Santa Cruz is de hoofdstad van het mooie Tenerife. Het is een gezellige, bruisende havenstad gelegen aan de voet van het Anaga gebergte. De stad heeft vrij veel te bieden aan toeristen. Het is een stad met veel historie als havenstad, vele moderne voorzieningen, een nachtleven tot in de vroege uurtjes en genoeg culturele activiteiten en bezienswaardigheden.
De bezienswaardigheden van Santa Cruz zijn zeker te moeite waard om te bekijken tijdens je vakantie op Tenerife!

Santa Cruz
Santa Cruz

Auditorio

De eerste bezienswaardigheid die je echt gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Santa Cruz is het Auditorio. Het prachtige bouwwerk is gelegen aan zee en bevat twee grote concertzalen. Het gebouw heeft een indrukwekkende architectuur en geeft de omgeving een moderne impuls. Wanneer je om het gebouw heen loopt richting zee zie je diverse rotsblokken met schilderingen liggen. Je zult hieruit vast een paar bekende zangers en zangeressen herkennen zoals Elvis en Whitney Houston.

Mercado de Nuestra Señora de África

Nog een leuke bezienswaardigheid en tevens activiteit is de Mercado de Nuestra Señora de África, oftewel een deels overdekte markt met Noord-Afrikaanse invloeden. Je kunt hier heerlijke etenswaren kopen zoals verse groenten en fruit, specerijen en zoete lekkernijen. Ook als je graag een streekproduct van Tenerife wilt proberen ben je hier op de juiste plaats. De chorizo worsten en lokale geitenkaas worden hier in grote getale aangeboden.
Naast etenswaren is er ook een gedeelte waar je terecht kunt voor bloemen en planten en een kleiner gedeelte met handgemaakte producten van het eiland. Wanneer je graag iets van de bevolking van het eiland zelf wilt ontdekken is deze markt zeker een aanrader. Je ziet hier zowel toeristen als de lokale bevolking hun wekelijkse boodschapjes doen en genieten van al het moois wat deze markt te bieden heeft.
tomaten-mozarella
tomaten-mozarella

De kerk

De hoofstad van Tenerife beschikt ook over een prachtige kerk. De Iglesia-Parroquia Matriz de Nuestra Señora de La Concepción is een prachtig gebouw met een architectuur dat je doet denken aan elementen uit Toscane en de barok-tijd. Het is zeker de moeite waard om deze mooie bezienswaardigheid van Santa Cruz te bekijken.

Uitgaansleven

Santa Cruz is niet echt een toeristische plaats, maar wel een gezellige stad waar wordt geleefd als in ieder andere stad. Zo vind je hier ook meer uitgaansgelegenheden waar je bijvoorbeeld kunt salsadansen of naar een live jazzband kunt luisteren. Meng je tussen de bewoners van het eiland en geniet van een gezellige avond in Santa Cruz!