Tenerife bezienswaardigheden

Tenerife en de bezienswaardigheden

Het prachtige Tenerife heeft naast de vele stranden ook een tal van bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheden op Tenerife liggen meer in het noorden van het eiland, maar deze plekken zijn eenvoudig te bereiken met eigen vervoer of een dagexcursie.

 

Bekijk hier de Tenerife vakanties >>

In het zuiden, waar de over het algemeen bekendste badplaatsen gelegen zijn, zijn ook vele leuke en mooie bezienswaardigheden te zien welke zeker de moeite waard zijn. Ook kun je de piramides bezoeken van Puerto de Guimar

Puerto de Guimar-2
Puerto de Guimar-2
Puerto de Guimar
Puerto de Guimar

Gezellige boulevards

Iedere badplaats in het zuiden van Tenerife kent een gezellige boulevard waar je in de avonden veel vertier zult vinden. Gezellige restaurantjes, terrasjes en uitgaansgelegenheden zijn veelal gevestigd aan de boulevard. Ook vind je hier in grote getalen de winkels met tassen, kleding, accessoires en souveniers van Tenerife. De boulevard van Los Cristianos is het mooist en het langst, met 8 kilometer aan wandelboulevard kan je zo naar het naastgelegen Playa de las Americas lopen. Vanuit Playa de las Americas loopt de boulevard weer over in Costa Adeje.

Waterparken

Het zuiden van Tenerife kent 2 grote waterparken waar je heerlijk een dagje ter verkoeling heen kunt. Een ontzettend leuke bezienswaardigheid en activiteit om te ondernemen met het gezin, je vrienden of gezellig met z’n tweetjes. Het Siam Park, een waterpark in Aziatische stijl, ligt tussen Costa Adeje en Playa de las Americas in. Het is een prachtig park met talloze waterglijbanen, spannende en hilarische waterattracties, zwembaden met een golfslagbad en nog veel meer. Het is de ideale locatie om te verkoeling op te zoeken tijdens de warme dagen op Tenerife.Aqualand is het tweede waterpark in het zuiden van Tenerife, en wederom ook dicht gelegen bij Costa Adeje.
Ook dit waterpark is voorzien van diverse zwembaden, leuke waterattracties, glijbanen en nog veel meer. Het heeft speciale zones voor de waaghalzen en avonturiers, gezinnen met kleine kindjes en voor degene die rustig willen genieten van het verkoelende water. Daarnaast heeft Aqualand een dolfinarium met iedere dag een spetterende show.

Kliffen en bergen

Het is over het algemeen bekend dat Tenerife een vulkanisch eiland is. Het landschap is ruig, de stranden bestaan deels uit vulkanisch zand en de vulkanen op het eiland zijn duidelijk zichtbaar en behoren tevens tot de bezienswaardigheden van Tenerife. Echter zijn ook de kliffen langs de kust van Los Gigantes (De Giganten) een kenmerk van het eiland. Deze prachtige verschijningen zijn te zien vanuit het badplaatsje Los Gigantes en bieden een mooi uitzicht vanuit de baai.