Tenerife boottocht

Het eiland verkennen

Als je op vakantie gaat naar Tenerife dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de bestemming zien. Dit kan te voet, fietsend, met de auto maar ook met de boot! Het eiland is het grootste Canarische Eiland en is gelegen in de Atlantische Oceaan.

Bekijk hier de Tenerife vakanties >>

De prachtige ligging, het mooie landschap en vele bezienswaardigheden zorgen er voor dat Tenerife een top bestemming is voor iedereen waar je niet uitgekeken raakt!

 

Op Tenerife een boottocht maken

Het eiland bestaat uit vele verschillende badplaatsen. De een is nog drukker bezocht dan de andere, maar er zijn ook diverse rustigere plekjes te vinden waar je ook op en top kunt genieten. Op Tenerife een boottocht maken is echt een aanrader en gezellig om bijvoorbeeld met het hele gezin te ondernemen. Door de prachtige ligging in de oceaan is een boottocht op Tenerife ontzettend leuk en mooi om te doen. Er zijn natuurlijk talloze boottochten te boeken bij lokale agentschappen met uiteenlopende activiteiten. Het handigste is om dit ter plaatse te regelen zodat je de juiste prijs, voorwaarden en dergelijke kunt bespreken.

Tenerife-strand1
Tenerife-strand1

Walvissen spotten

Los Gigantes is een gezellige kustplaats in het westen van het eiland. Het plekje staat bekend om zijn vele restaurantjes en een leuke toeristische boulevard. Daarnaast biedt het de excursiemogelijkheid om op Tenerife een boottocht te maken en walvissen en dolfijnen te spotten. Doordat Tenerife gelegen is ten westen van Marokko in de Atlantische Oceaan is het mogelijk om deze prachtige dieren op zee te zien tijdens een boottocht. Overigens is deze excursie op meerdere plaatsen op het eiland te vinden, met zowel piratenboten als catamaranboten. Het is een onvergetelijke ervaring en zeker de moeite waard!

Oversteken

Tijdens een vakantie op Tenerife is het wellicht ook leuk om een dagje de oversteek te maken naar een ander Canarisch Eiland. Het leuke van de Canarische Eilanden is namelijk dat ze erg van elkaar verschillen, waardoor een dagtocht een leuke excursiemogelijkheid is.
Het dichtstbijzijnde eiland is La Gomera, wat je vanaf Tenerife per boottocht eenvoudig kunt aandoen.
Er zijn verschillende georganiseerde excursies naar het kleine eilandje, maar er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om met eigen vervoer zoals een fiets het eiland te verkennen.
De andere Canarische Eilanden zoals La Palma en Gran Canaria zijn ook vanaf Tenerife per boottocht te bezoeken. Echter is de afstand wel groter en zal de reis ook aanvankelijk langer duren.