Tenerife Costa del Silencio

Costa del Silencio op Tenerife

Rust, stilte en zon zijn de woorden die een verblijf op Tenerife in Costa del Silencio het beste kunnen omschrijven.
Zoals de naam al doet vermoeden is deze plaats gelegen in een van de rustigste gedeelten van het mooie Tenerife. Het is de ideale uitvalbasis voor degene die graag willen ontspannen in stilte en genieten van het fijne Canarische klimaat!

Rust

 Costa del Silencio ligt aan de Atlantische Oceaan zoals de vele badplaatsen op Tenerife, maar het beschikt niet over een strand. Dit is enigszins jammer voor het toerisme, maar kent ook zijn charmes. Op Tenerife is Costa del Silencio een plaatsje wat zich kenmerkt door de vele appartementencomplexen, enkele winkels en de rust en vrijheid. Ben je een liefhebber van rust en wil je graag meer van het eiland bekijken door middel van excursies of eigen vervoer? Dan is een verblijf in Costa del Silencio zeer zeker een aanrader. Om de drukte enigszins op te zoeken kan je een bezoekje brengen aan het naastgelegen Las Galettas of Los Cristianos. Hier bevinden zich diverse restaurantjes, winkels en meerdere stranden.

Costa-del-silencio
Costa-del-silencio

Accommodaties

 Zoals eerder vermeld kenmerkt Costa del Silencio zich door de vele appartementencomplexen. Mooi opgezette hotels zal je hier dan ook niet snel terugvinden. TUI heeft een accommodatie genaamd Alborada Aparthotel in het aanbod welke valt onder Costa del Silencio. Het is echter gelegen aan de rand van Las Galettas. Hierdoor ervaar je zowel de rust als de toeristische drukte en beschikt het hotel ook over een klein zandstrand. Alborada heeft een prachtig groot zoutwater zwembad wat slechts door rotsen is gescheiden van de Atlantische Oceaan. Verder beschikt het hotel over een groot terras met ligstoelen, een apart kinderbad en de verdere nodige faciliteiten voor een onbezorgd verblijf op Tenerife in Costa del Silencio.

Zeer divers eiland

 Zo wordt duidelijk dat Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, niet alleen maar bestaat uit het zogenaamde massatoerisme. Met name het noorden en het oosten van het eiland zijn vele malen rustiger en beschikken over een prachtige natuur.
Maar er zijn ook plaatsen in het uiterste, populaire zuiden van Tenerife zoals Costa del Silencio waar het voornamelijk draait om rust en vrijheid. Mocht je graag op vakantie gaan naar het Canarische Eiland, maar jezelf niet willen begeven in de drukte van bijvoorbeeld Costa Adeje of Playa de Las Americas dan is Costa del Silencio op Tenerife een perfecte uitvalsbasis voor jou!