Tenerife dolfijnen

Tenerife en dolfijnen

Als je aan het genieten bent van een vakantie op Tenerife dan wil je vanzelfsprekend de omgeving verkennen en al het moois bekijken wat het eiland jou te bieden heeft. Een mooie excursiemogelijkheid op Tenerife is dolfijnen spotten.

Bekijk hier de Tenerife vakanties >>

Door de gunstige ligging in de Atlantische Oceaan zwemmen er vele soorten dolfijnen. Tenerife is hierdoor de ultieme hotspot van Europa! Lijkt dit jou ook wat, om op vakantie in Tenerife dolfijnen te spotten? Dan kan je bij je reisleiding meer informatie betreft de excursiemogelijkheden opvragen.

Tenerife-dolfijnen
Tenerife-dolfijnen

Dolfijnen excursie

Op verschillende plaatsen op Tenerife kan je dolfijnen bekijken door een boottochtexcursie te ondernemen. In het gebied tussen het andere Canarische Eiland La Gomera en de westkust van Tenerife zijn dolfijnen te zien. Er leven onder andere grienden, tuimelaars en nog vele andere soorten, wat natuurlijk ontzettend bijzonder is. Het is prachtig om te zien en zeker de moeite waard om een excursie als deze te ondernemen. Tijdens de boottocht kan je vanzelfsprekend foto’s en video-opnames maken als leuke herinnering voor thuis!Je kunt deelnemen aan een boottocht in verschillende badplaatsen op het eiland. Er zijn talloze excursieaanbieders te vinden, wat je tijdens je vakantie direct zult merken. Met name in Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos en Los Gigantes vertrekken er dagelijks diverse boten.

Bekijk hier meer foto’s van Tenerife >>

Je kan er voor kiezen om een boottocht van 2, 3 of 4 uur te maken. Het is niet toegestaan om dichter dan 60 meter bij de dieren te komen met de boot, maar de dolfijnen vinden de boten maar wat interessant waardoor ze soms uit zichzelf dichterbij komen.De beste plek op Tenerife om dolfijnen te spotten is Los Gigantes. Hier zwemmen de meeste dolfijnen en de baai van het leuke badplaatsje is ontzettend mooi. Doordat de rotsen aan deze kant van het eiland ruim 600 meter boven de zeespiegel uitsteken geeft dit een erg indrukwekkend effect en prachtig uitzicht tijdens het varen.

Diverse boten

Naast de diverse badplaatsen op Tenerife waar dolfijnen te zien zijn is er ook nog een keuze uit verschillende boten. Zo zijn er luxe, grote catamaran boten waar je heerlijk op kunt toeven en zo rondom Tenerife de dolfijnen in beeld krijgt. Maar er zijn ook heuse piratenboten, waarbij een mooie tocht gevaren wordt en getracht wordt om de dieren te spotten. De keuze is geheel aan jou, voor informatie betreft de excursiemogelijkheden kan je altijd terecht bij de reisleiding en lokale agentschappen.