Tenerife duiken / snorkelen

 

Tenerife duiken / snorkelen

Het eiland Tenerife is bij uitstek de plaats om de onderwaterwereld eens van dichtbij te bekijken. Er zijn verschillende mooie plekken op het eiland waar je kunt duiken of snorkelen en duiklessen kunt nemen.
Lijkt jou dit een verrijking van je vakantie of ben je al een volleerd duiker? Het Canarische Eiland Tenerife is dan echt iets voor jou. Ontdek het onderwaterleven in de Atlantische Oceaan en zie allerlei soorten vissen, dieren en planten!

duiken-tenerife
duiken-tenerife

Heel veel aanbod

Er is een erg groot aanbod op Tenerife qua duiken en snorkelen. In bijna iedere badplaats, zowel in het noorden als zuiden van het eiland, zijn diverse duikscholen en excursiemogelijkheden te vinden. Er zijn zelfs meerdere Nederlandse duikscholen op Tenerife, onder andere in Playa de las Americas en Santa Cruz.Wanneer je nog geen ervaring hebt met duiken is dat geen enkel probleem. De meeste duikscholen bieden een zeer goed en snel programma aan, waarbij je in een dag of korter de benodigde certificaten kunt halen om vervolgens in zee te gaan duiken.
Ben je wel in het bezit van certificaten en brevetten, dan houd niets jou meer tegen om direct mee te gaan op de boot en een sprong in het diepe te wagen.

Badplaatsen

Om te beginnen is Los Gigantes, het badplaatsje ten westen van het eiland, een prachtige duikbestemming. Het plaatsje staat al bekend om zijn mooie haven, grote kliffen en de vele dolfijnen en walvissen die voor de kust zwemmen. Duiken of snorkelen is hier dan ook een geweldige ervaring. Je kunt hier natuurlijk duiklessen nemen onder begeleiding van professionele duikers, maar mocht je een volleerd duiker zijn dan kan je direct gaan genieten van het prachtige leven onderwater.Ook in Playa de las Americas en Los Cristianos vind je een tal van duikscholen welke zowel PADI als andere cursussen aanbieden.

Bekijk hier meer foto’s van Tenerife >>

Ook in deze gedeelten van de Atlantische Oceaan is het een waar genoegen om te snorkelen en duiken. Mocht je een excursie boeken in een van deze badplaatsen, dan is dit zeker de moeite waard. Het is ontzettend leuk om met de boot uit te varen naar een prachtig stuk rif, om vervolgens snorkelend of duikend te genieten van de wondere onderwaterwereld in de oceaan.

Duiken en snorkelen

Of je nu een ervaren duiker bent of graag een keer wilt snorkelen, op Tenerife is het ultieme moment aangebroken om dit te ervaren. Combineer je vakantie met een dagje op de boot en onderwater of ga op duikvakantie, want ook dat is natuurlijk mogelijk hier!