Tenerife eten

Tenerife en eten

 Op Tenerife heeft eten een grote rol in het dagelijkse leven van de bevolking. De gerechten op de Canarische Eilanden zijn eenvoudig, maar vol van smaak en bestaan uit vooral verse producten van eigen bodem.
Door de agrarische achtergrond van het Canarische eiland wordt er veel gebruik gemaakt van verse groenten zoals tomaat, peper, ui, knoflook en aardappelen. Daarnaast staat vis vaak centraal op het menu, maar dat ben je wellicht al gewend van de Spaanse keuken. Ook voor een lekker stukje vlees, zowel rund, varken of geit, zit je op Tenerife goed!

Populaire gerechten

Op Tenerife is het eten misschien niet onwijs divers of speciaal, maar wel ontzettend lekker en gezond. De inwoners van Tenerife eten vaak vis, want door de ligging in de Atlantische Oceaan is er een prachtig aanbod aan verschillende soorten vis. Denk hierbij aan tonijn, dorade, zeebrasem en heek. Deze wordt veelal bereid op de bakplaat, met slechts een paar extra ingrediënten zoals knoflook, olie en wat kruiden. De vis wordt geserveerd met een verse salade, brood of aardappeltjes en is altijd succes gegarandeerd!

paella
paella

Paella is natuurlijk een ontzettend populair gerecht in Spanje en ook overgewaaid naar de Canarische Eilanden. Op Tenerife is het eten van paella mogelijk in vrijwel ieder restaurantje. Zowel in de rustige gebieden van het eiland als de toeristische badplaatsen. Het is heerlijk vers en perfect op smaak zoals de Spanjaarden het maken.Tapas, een tweede gerecht wat je kent uit Spanje, kan je natuurlijk ook in overvloed op Tenerife eten. De heerlijke bereiding van verse producten, goede kruiden en olie en natuurlijk een goed glas wijn van de lokale druiven maken het tot een perfect gerecht! De kleine gerechtjes zijn op het hele eiland te vinden, maar met name in La Laguna zijn ze erg smakelijk en populair.

Bekijk hier meer foto’s van Tenerife >>

Vanaf de middaguren tot laat in de avond kan je de overheerlijke tapas op Tenerife eten en genieten van de rijke smaken!Op Tenerife is het eten van vis een must, en dit zal je ook altijd op de menukaart tegenkomen. Echter in het zuiden van het eiland, waar de toeristische badplaatsen zich bevinden, zal je ook veel varkensvlees, kip en rundvlees tegenkomen. Zo is er ook genoeg aanbod voor de vleesliefhebber! De lokale specialiteiten betreft vlees zijn echter geitenvlees en het vlees van een konijn. Je vindt dit eigenlijk enkel in het binnenland, en nauwelijks in de toeristische gebieden.