Tenerife hoofdstad

 

Tenerife en de hoofdstad
De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz en is gelegen aan de oostelijke kant van het Canarische Eiland. De hoofdstad beschikt over een rijke historie, waarin met name de haven een zeer belangrijke rol heeft gespeeld.
In de 19e eeuw groeide op Tenerife Santa Cruz uit tot een grote stad waar met name Amerikaanse schepen aanmeerden tijdens een cruise door de Atlantische Oceaan. Hierdoor is de stad goed op de kaart gezet, waar men hedendaags nog steeds de vruchten van plukt.

Santa Cruz
Bezienswaardigheden
Santa Cruz is een hoofdstad vol activiteit, prachtige architectuur en talloze bezienswaardigheden. Het is zeker de moeite waard om tijdens je vakantie op Tenerife de hoofdstad te bezoeken. Een leuke manier om de stad te verkennen is via een open bus. Je kan tijdens de busrit op- en afstappen om bijzondere bezienswaardigheden te bekijken. De cultuurliefhebber komt zeker aan zijn trekken tijdens een bezoek aan Santa Cruz. Naast de vele trekpleisters tref je er ook het Auditorio de Tenerife, diverse faculteiten van de La Laguna Universiteit en een groot winkelcentrum op Plaza de España (Plein van Spanje). Dit plein is gelegen aan zee en leidt je naar een ander plein, Plaza da la Candelaria, waar je bekende merken belastingvrij kunt shoppen!
Haven
De belangrijkste haven van Tenerife is die van hoofdstad Santa Cruz. De haven is het verbindingspunt met het vasteland van Spanje. Dagelijks vaart de boot op en neer. Ook cruiseschepen meren regelmatig aan in de haven van Santa Cruz, met name voor schepen die op cruise zijn richting het Caribisch gebied maken hier een tussenstop.

Carnaval
In het begin van het jaar, in de maanden februari en maart, wordt Santa Cruz omgetoverd tot een enorme feeststad waar het jaarlijkse carnaval ruimschoots wordt gevierd. Mensen komen uit heel Tenerife naar Santa Cruz om deze geweldige tijd mee te maken.
Straten en pleinen worden versierd en er heerst voor enkele weken een feestelijke sfeer in de hoofdstad. Er wordt gezongen, gedanst en natuurlijk kan je genieten van de prachtige parades vol vrolijke gekleurde mensen. Het carnaval op Tenerife is een van de grootste festiviteiten ter wereld en zeker het bezoeken waard!
Santa Cruz
Strand vs. stad
Naast de vele trekpleisters, pleinen, gebouwen en winkels heeft de hoofdstad van Tenerife Santa Cruz ook een strand. Het is de ideale combinatie van ontspannen in de zon en het ontdekken van cultuur en historie. Playa de las Teresitas is een rustig, ongerept stukje strand waar je heerlijk kunt genieten van de rust en het zonnetje.