Tenerife hotspots

 

Tenerife en hotspots

Het Canarische Eiland Tenerife heeft een tal van hotspots welke je echt gezien moet hebben tijdens je vakantie.
De meeste bezienswaardigheden bevinden zich niet in het zuiden van het eiland, waar de meeste toeristen verblijven, maar een leuke dagtocht naar de andere kant van Tenerife is zeker de moeite waard!

Bezienswaardigheden

Tenerife beschikt over uiteenlopende bezienswaardigheden. Het vulkanische eiland heeft een rijke historie, een prachtige flora en fauna en een interessante cultuur. Het zou toch zonde zijn als je deze mooie elementen niet zou zien terwijl je er op vakantie bent, niet waar?
Om te beginnen vormt de vulkaan El Teide en het omliggende maanlandschap het unieke kenmerk voor Tenerife. Het is een echte hotspot welke je niet mag missen.
Santiago del Teide2
Santiago del Teide2
Je kunt per excursie het Nationaal park El Teide bezoeken, waar je de mogelijkheid hebt om naar magische hoogte te stijgen met de kabelbaan. Let hierbij wel op dat de temperatuur bovenop de vulkanische berg kan zakken tot het vriespunt!Een tweede hotspot van Tenerife is gelegen vlakbij Puerto de la Cruz. Loro Parque is ooit begonnen als prachtig park voor papegaaien en andere exotische vogelsoorten. Nu is het uitgegroeid tot een mooi dierenpark waar je naast de vogels ook vele verschillende zoogdieren kunt bewonderen. Loro Parque heeft het grootste dolfinarium van Europa en biedt verder een prachtige omgeving vol bomen, planten en dieren.In het noorden van Tenerife is een derde hotspot te vinden. La Orotava is een van de beste bewaarde en mooiste steden van het Canarische Eiland.
Je vindt hier prachtige 17e- en 18e eeuwse huisjes en gebouwen welke gebouwd zijn in het bergachtige gebied van Tenerife. Er zijn dus vele steile, pittoreske met kasseien betegelde straatjes waar je je ogen kunt uitkijken. Wanneer je in de maand juni het eiland bezoekt dien je sowieso naar La Orotava te gaan. Dan worden de Octava del Corpus feesten gehouden. Dit maakt La Orotava een echte hotspot van Tenerife! Een bijzondere hotspot in het zuiden van Tenerife zijn de kliffen van Los Gigantes. In deze plaats kan je de prachtige kliffen bewonderen die wel 500 tot 600 meter boven de zeespiegel uitsteken. Het geeft een indrukwekkend beeld en vormt een mooi uitzicht. Je kunt de kliffen bekijken van een boot, waarbij je ook direct kunt duiken of een poging kunt wagen om dolfijnen en walvissen te spotten. De kliffen van Los Gigantes zijn een unieke hotspot op het eiland!