Tenerife informatie

 

Tenerife informatie

Met zo’n 3 tot 4 miljoen toeristen per jaar is het Canarische Eiland Tenerife een van de belangrijkste vakantiebestemmingen binnen Europa. Tenerife is gelegen in de Atlantische Oceaan, op zo’n 200 kilometer afstand ten westen van Marokko.
Tenerife is het grootste eiland van de eilandengroep en is uitermate populair onder zowel jong als oud. Door het fijne klimaat is Tenerife in de zomer, maar ook in de winter een geliefde bestemming om de welverdiende vakantie door te brengen!

Handige informatie over Tenerife

Wanneer je op vakantie gaat naar Tenerife is het fijn om de handige feitjes en informatie vooraf door te nemen. Om te beginnen met de taal die gesproken wordt en waar je mee te maken krijgt zodra je op vakantie bent. Op Tenerife wordt Spaans gesproken, maar in de toeristische gebieden in zowel het zuiden als het noorden spreekt met ook Engels en wat Duits.Je betaalt net als in Nederland met de euro op Tenerife.
Het eiland behoort ook tot de Europese Unie. De prijzen daarentegen liggen gemiddeld iets lager dan in ons kikkerlandje.Het is op de Canarische Eilanden 1 uur vroeger dan in Nederland. Er is dus een tijdsverschil van 1 uur.
Wanneer je aankomt op Tenerife is deze informatie handig om te onthouden!Het kraanwater op het eiland is niet drinkbaar. In alle supermarkten is bronwater te koop, het is aan te raden dit te gebruiken als drinkwater. Uiteraard kan je wel je tandenpoetsen met het water uit de kraan, dit vormt geen enkel probleem. Deze informatie is handig om te weten om gezondheidsklachten te voorkomen.

Playa de las Americas1
Playa de las Americas1

Ook handige Tenerife informatie om te weten is de vliegtijd vanuit Nederland naar Tenerife. Vanaf Amsterdam Schiphol sta je binnen 4,5 tot 5 uur op een van de twee vliegvelden van het eiland. Je kunt zowel landen op Tenerife Norte (TFN) in het noorden van het eiland als in het zuiden op vliegveld Tenerife Reina Sofia (TFS).

Het eten op Tenerife is vooral in de toeristische plaatsen erg divers en internationaal. Je kunt natuurlijk genieten van de overheerlijke vlees- en visgerechten die bekend zijn op het eiland, maar pasta’s, pizza’s en Aziatische gerechten zijn ook zeker verkrijgbaar in de talloze restaurantjes. Wel kenmerkend voor Tenerife is het vele gebruik van verse producten. Door het goede klimaat groeien de gewassen hier uitermate goed, wat je weer terug ziet in de keuken op Tenerife!