Klimaat Tenerife
Bekijk hier de actuele temperatuur >>

 

Bekijk hier het KLIMAAT >>

 

 

Tenerife en het klimaat

Tenerife is een ontzettend fijne vakantiebestemming waar het weer het gehele jaar door zeer aangenaam is. Door dit bijzonder goede klimaat wordt het ook wel het beste klimaat ter wereld genoemd.

Met name voor de landbouw en het toerisme is het een groot pluspunt, en daar kan jij zowel in de zomer als winter van profiteren. TUI heeft talloze accommodaties in de leukste badplaatsen op Tenerife, waar je het gehele jaar heerlijk kunt genieten!

Klimaat Tenerife
Bekijk hier de actuele temperatuur >>

 

klimaat-tenerife
klimaat-tenerife

Zomer en winter

De wintermaanden zijn erg mild op het Canarische Eiland waardoor overwinteren op Tenerife tot de mogelijkheden behoort. Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden is het velen malen beter dan het koude klimaat in Nederland. Het noorden van het eiland is vaak iets kouder en grijzer dan het zuiden, maar over het gehele eiland is het prima vertoeven in het aangename warme klimaat.
De zomer daarentegen begint al vrij vroeg. In april is het goed te merken dat de temperatuur gaat stijgen, welke per maand steeds hoger en hoger wordt. In juli en augustus is het echt hoogzomer te noemen, waarbij het soms zelfs iets te warm voor sommige mensen kan zijn.
Het najaar, met de maanden september, oktober en november zijn erg aangenaam en worden dan ook vaak bestempeld als ideale maanden om Tenerife te bezoeken. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is het voor- en najaar uitermate geschikt.

Weinig tot geen neerslag

Het fijne van het klimaat op het Canarische Eiland Tenerife is dat het neerslagpercentage erg laag ligt. Mocht je op vakantie gaan in de periode van oktober tot en met maart dan bestaat de kans op een buitje, maar dan vooral in het noordwesten van het eiland. In het zuiden, waar de bekende toeristische plaatsen gelegen zijn, is deze kans nog kleiner en ziet het eiland over het algemeen het gehele jaar door een prachtig zonnetje.

Perfecte zon bestemming

Je kunt wel stellen dat het klimaat op Tenerife er voor zorgt dat het een perfecte zonbestemming is. Zowel in de zomer als winter. Het is de ideale uitvalsbasis voor als je de kou wilt ontvluchten, of wanneer je maar wilt er even tussenuit wilt op zoek naar de zon. Het klimaat maakt Tenerife zowel een perfecte zomer- als winterbestemming, waarbij je bij TUI een uitgebreid aanbod aan accommodaties kunt vinden. Twijfel niet langer, zowel voor jong als oud is het vulkanische eiland een ontzettend leuke vakantiebestemming waar je gegarandeerd een top vakantie zult beleven!