Tenerife leukste plaatsen

 

Tenerife en de leukste plaatsen

Het Canarische Eiland is ansich al ontzettend mooi, vol bezienswaardigheden, een prachtige natuur en een vriendelijke bevolking. Maar er zijn natuurlijk plaatsen die je écht gezien moet hebben tijdens je vakantie.
De leukste plaatsen op Tenerife beschrijven wij hieronder voor jou!
Candelaria
Candelaria

Playa de las Americas

Dé badplaats van Tenerife is Playa de las Americas. Een ontzettend leuke, maar drukke badplaats in het zuidwesten van het eiland. De plaats is een verzameling van hotels, appartementen, restaurants en uitgaansgelegenheden. Echte bezienswaardigheden of authentieke bijzonderheden vind je hier niet. Dat weerhoudt de plaats er niet van om een ontzettend leuke vakantiebestemming te zijn voor jong en oud!

Los Cristianos

Los Cristianos is één van de oudste badplaatsen van Tenerife, waar ooit het massatoerisme begonnen is. Het is nog steeds een ontzettend leuke plaats om je vakantie door te brengen. Los Cristianos heeft niet specifiek iets moois of een bijzondere bezienswaardigheid, echter is het er wel erg gezellig en gonst het vakantiegevoel hier door de straten.
De badplaats heeft een gezellige boulevard, talloze restaurantjes en als een van de weinige toeristische plaatsen een oude kern met smalle steegjes en straatjes. Tevens is de plaats het vertrekpunt om met de boot naar de andere Canarische Eilanden te gaan, ontzettend leuk om een dagje of langer voor uit te trekken!

La Caleta

La Caleta is echt een leuke plaats om te bezoeken tijdens je vakantie op Tenerife. Het is één van de authentieke plaatsen aan de zuidkust, waar het voorheen dé plek was om verse vis voor een zacht prijs te eten. Helaas heeft de internationale menukaart en de alom bekende tapas roet in het eten gegooid, maar je kunt er nog steeds overheerlijke visjes eten met een prachtig uitzicht over de oceaan. La Caleta is ideaal voor als je even de rust wilt opzoeken, een mooie wandeling langs het water wilt maken en wilt genieten van de gezellig kleine baai die het plaatsje kent.

Candelaria

Candelaria is een mooie plaats en zeker het bezoeken waard als je graag wat meer van het eiland ziet. In deze leuke plaats staat de Basílica de Nuestra Señora de La Candelaria, dé trekpleister van het dorpje op Tenerife. Deze grote basiliek is prachtig qua vormgeving. Grenzend aan de basiliek ligt een plein, waar je de typische huizen van Tenerife kunt bewonderen. Het plaatsje kent geen massatoerisme en is daarom een leuk en typisch stukje van Tenerife.