Tenerife en de markten

Wanneer je op vakantie bent op Tenerife is het bezoeken van een markt ook een leuk uitstapje om te ondernemen. Het eiland telt verschillende markten welke wekelijks te bezoeken zijn. Door de agrarische achtergrond van Tenerife zijn er nog steeds veel boeren die hun koopwaar op de markt aan de man proberen te brengen.
Een uitstapje op Tenerife naar de markt is een leuke ervaring, je kunt hier zowel kleding, tassen en accessoires kopen als ambachtelijke producten van het eiland.

Markt in Candelaria

In het plaatsje Candelaria is er een kleine Mercadillo, ook wel een overdekte marktplaats genaamd. Hier wordt drie keer per week een markt gehouden, waar vooral de lokale bevolking maar ook menig toerist op af komt. Op woensdag is het vooral groente, fruit en kaas wat er wordt verkocht door de boeren uit de omgeving. In het weekend op zaterdag en zondag is het kunstnijverheidsmarkt, deze wordt met name door toeristen bezocht. Hier vind je leuke hebbedingetjes van het eiland en andere mooie spullen.
Tenerife-markt2
Tenerife-markt2

Markt in Costa Adeje

In de leuke badplaats Costa Adeje is het iedere donderdag en zaterdag markt vanaf 09:00 in de ochtend tot halverwege de middag. Er zijn hier dan met name veel kraampjes met kleding, souvenirs en andere hebbedingetjes te vinden. Natuurlijk zijn er ook enkele marktkooplieden die hun groente en fruit aanbieden. Een bezoekje aan de markt is dan ook een aanrader en leuk om te ondernemen tijdens je vakantie op Tenerife!

Markt in Los Cristianos

De grootste markt van Tenerife, welke vooral aantrekkelijk is voor toeristen, is in Los Cristianos.

Bekijk hier meer foto’s van Tenerife >>

In deze gezellige badplaats zijn vooral kramen met kleding, modeartikelen, sieraden en tassen. De markt is erg leuk om op het gemak te bekijken en lekker rond te struinen. De markt is iedere zondagochtend en een ideaal uitstapje om wat leuke artikelen op de kop te tikken.

Tenerife-markten
Tenerife-markten

markt San Miguel de Abona

Hier is een mooie overdekte boerenmarkt waar met name verse groenten en fruit worden verkocht. Het aanbod is afkomstig van het eiland, geteelt door de lokale boeren. De markt is ook leuk voor de toerist, want je vindt hier ook handgemaakte artikelen die typerend zijn voor het Canarische Eiland. Naast de groente- en fruitmarkt is er ook een veemarkt waar verschillende beesten worden aangeboden. De handwerkmarkt laat op een mooie wijze zien hoe manden worden gevlochten en aardewerken potten worden gemaakt.