Tenerife oppervlakte / afmetingen

Tenerife is qua oppervlakte het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De eilandengroep behoort tot het land Spanje en is ten noordwesten van Marokko gelegen in de Atlantische Oceaan. Tenerife ligt zo’n 1250 kilometer ten zuiden van het vasteland van Spanje en slechts 120 kilometer van Marokko.
Het populaire vakantieeiland trekt jaarlijks miljoenen toeristen vanuit Europa en is zowel in de zomer als winter een aangename zonbestemming.

Tenerife-oppervlakte
Tenerife-oppervlakte

De oppervlakte van Tenerife

Het eiland meet een oppervlakte van 2.034,38 km² en is hierdoor het grootste eiland van de Canarische Eilandengroep. Door de vrij grote bevolking van 900.000 mensen is het een erg dichtbevolkt eiland. Het trekt echter jaarlijks nog steeds vele toeristen die hier ook graag verblijven, met name in het zuiden van Tenerife.
In het zuiden bevinden zich de toeristische plaatsen zoals Costa Adeje, Los Cristianos en Playa de las Americas. Je zult hier voornamelijk veel hotels en appartementen op een redelijk kleine oppervlakte zien.
In het noorden en oosten van het eiland woont meer de bevolking van Tenerife, vaak in pittoreske, gezellige huisjes welke een Spaanse sfeer uitstralen.

De afmetingen van Tenerife

Het eiland in de Atlantische Oceaan heeft een omtrek van 342 kilometer. De lengte bedraagt 81 kilometer en de breedte slechts 45 kilometer. Zoals je aan de hand van de afmetingen kunt inbeelden is het eiland alsnog niet erg groot en daardoor ook goed per auto af te leggen. Ideaal voor als je wat meer dan enkel het strand of zwembad wilt zien, en ook wilt genieten van alle mooie bezienswaardigheden in de andere delen van Tenerife.
Door de diverse vulkanen, welke echter al lange tijd niet tot uitbarsting zijn geweest, beschikt Tenerife over een vulkanisch maanlandschap wat erg kenmerkend en bijzonder is. Het hoogste punt van Tenerife is 3718 meter. De vulkaan El Teide reikt tot deze hoogte en is het kenmerk voor het eiland.

Vakantiebestemming

Tenerife is dus qua oppervlakte het grootste eiland, maar alsnog een vrij kleine bestemming als je naar de afmetingen en inwoners per vierkantenmeter kijkt. Mede door de vulkanen en het mooie landschap oogt het eiland rustiek en bijzonder, waardoor vele toeristen hier graag genieten van een welverdiende vakantie. Het uiterst goede klimaat speelt hierin natuurlijk ook een belangrijke rol. Zowel jong als oud vermaakt zich hier uitstekend. Op het gebied van cultuur, natuur als activiteiten is er voor ieder wat wils!