Tenerife stranden

 

Tenerife en de stranden

Menig toerist komt naar Tenerife om te genieten van een welverdiende strandvakantie. Door het heerlijke klimaat is het er eigenlijk het gehele jaar aangenaam qua temperatuur en lacht de zon je dagelijks tegemoet.
Door het vulkanische landschap heeft Tenerife stranden bestaande uit zwart vulkanisch zand. Het geeft een bijzonder gezicht, echter zijn er ook lichtgekleurde zandstranden te vinden op Tenerife.

Vulkaanzand of normaal zand

Op Tenerife zijn de stranden verdeeld in zandstranden en kiezelstranden. De zandstranden zijn weer opgedeeld in stranden met zwart vulkaanzand, wat door het vulkaanachtige landschap een verschijnsel is uit de natuur. En er bestaan lichtgekleurde zandstranden, echter zijn deze door de mens aangelegd. Het zand is afkomstig uit de Sahara, waardoor het erg fijn aanvoelt en ontzettend mooi is. Een goed voorbeeld hiervan is het strand van Las Teresitas.

strand-Tenerife
strand-Tenerife

Zuiden van Tenerife

De kustlijn van het eiland in het zuiden bestaat voornamelijk uit zandstranden, met zowel licht gekleurd- als vulkaanzand. Aan deze kant van Tenerife zijn de stranden van Playa de las Americas en Los Cristianos het bekendst. Hier vind je dan ook vrij veel toeristen, het gehele jaar door. Ook Costa Adeje en Playa Paraiso beschikken over fijne stranden waar je heerlijk kunt vertoeven.
Een handige tip, welke ook geldt op Tenerife voor de stranden is; Let altijd goed op het zand. Aan de hand van het zand kan je zien hoe het strand in zee afloopt. Is het zand fijn, dan loopt het zand geleidelijk over in zee.
Ideaal voor als je met je kinderen naar deze badplaatsen op vakantie gaat, want zwemmen in een geleidelijk aflopende zee is een stuk veiliger!Bij de actievelingen is het mooie strand van El Medano favoriet. Dit aantrekkelijke stukje zandstrand ligt niet beschut en is qua windsnelheid perfect voor windsurfers. Je zult deze hier dan ook in veelvoud aantreffen!

Het overige eiland

In het noorden en oosten zijn de kusten vrij rotsachtig met hoge kliffen en wanden. Een badplaats met een mooie klif is Los Gigantes, een klein plekje waar je prachtige boottochten langs de kust kunt maken met een adembenemend uitzicht.
Aan deze kant van Tenerife zijn ook meer kiezelstranden dan zandstranden te vinden. De stranden zijn nog wel goed toegankelijk en ook een prima plek om te genieten van het warme zonnetje. Op stranden met kiezelstenen geldt; hoe groter de kiezelsteen, des te steiler loopt het strand af in zee. Het is hierdoor zo nu en dan even goed opletten!