Tenerife temperatuur

 

Tenerife en de temperatuur

Het zonovergoten Canarische Eiland Tenerife treft het met bijna dagelijks mooi weer en dat een heel jaar door. Het is niet voor niets een perfecte zonbestemming, misschien wel de beste van heel Europa. Maar mocht je op vakantie gaan naar Tenerife, dan wil je natuurlijk wel graag weten wat je qua temperatuur kunt verwachten.
De temperatuur op Tenerife wordt hieronder weergegeven, per jaargetijde, zodat je zelf een keuze kunt maken wanneer het voor jou de beste reistijd is!

Zomer en winter

Tenerife is zowel een zomer als winterbestemming. Menig toerist verblijft in de herfst en kerstvakantie op het Canarische Eiland of overwinterd er zelfs om de kou in Nederland te ontvluchten. De maanden december en januari zijn echter wel de minste maanden, omdat de kans op neerslag en wind hier het grootste is. Maar er zijn nog steeds genoeg zonnige dagen, waardoor je alsnog van een heerlijke temperatuur a 15 tot 20 graden kunt genieten in het zuiden.Zodra het voorjaar aanbreekt wordt het op Tenerife ook erg aangenaam. Februari, maart en april zijn dan ook heerlijke maanden om Tenerife te bezoeken. Er is zo nu en dan nog kans op een bui of een dagje bewolking, maar de temperaturen stijgen langzaam richting de 20 graden en hoger. Ideaal voor een zonvakantie die je kunt combineren met wat uitstapjes op het eiland.
Tenerife-winter
Tenerife-winter

Vanaf mei begint de zomer toch wel door te breken. Op Tenerife is de temperatuur dan rond de 25 graden, met kans op uitschieters naar boven. Dit geldt ook voor de maand juni.

Bekijk hier meer foto’s van Tenerife >>

De avonden kunnen nog fris zijn, maar het zeewater warmt goed op waardoor deze maanden heerlijk zijn om op vakantie te gaan. In juli en augustus is het over het algemeen aangenaam door de fijne wind, maar het kan er behoorlijk warm zijn. Je moet er niet voor terugschrikken als de temperatuur op Tenerife boven de 40 graden uit stijgt.

Het najaar, wat in september langzaam van start gaat, is een ideale periode om Tenerife te bezoeken. De maanden september en oktober zijn qua temperatuur prima, de ergste hitte is voorbij en het zeewater is nog heerlijk warm. Doordat het eerder donker wordt kunnen de avonden iets frisser zijn, maar nog steeds aangenaam. Ook november is in vergelijking met het weer in Nederland in deze periode perfect. Voor een aantal zonuurtjes per dag moet je dan echt op Tenerife zijn!