Tenerife tijdsverschil

 

Tenerife tijdsverschil

Ga je op welverdiende vakantie naar het mooie, zonovergoten Tenerife dan is het handig om je voorafgaand voor te bereiden door het lezen van handige tips, feitjes en weetjes.
Naast het klimaat, wat vele malen verschilt van het klimaat in Nederland zijn er wel meer aspecten zoals de taal, cultuur, keuken en het tijdsverschil wat anders is dan dat je gewend bent.

Een uur verschil

Om in te gaan op het tijdsverschil waar je mee te maken krijgt zodra je op vakantie gaat naar het Canarische gebied, volgt hieronder een korte uiteenzetting. Op Tenerife heb je te maken met een tijdsverschil van slechts een uur. Op het Canarische Eiland is het een uur vroeger dan in Nederland. Mocht je op vakantie gaan, vergeet dan niet je horloge een uurtje terug te zetten zodra je met het vliegtuig landt op Tenerife Norte, het vliegveld in het noorden, of Tenerife Reina Sofia in het zuiden. Verder hanteert Tenerife het tijdverschil net als Nederland de zomer- en wintertijd, hierover bestaat dus geen verwarring.

Tenerife-tijdverschil
Tenerife-tijdverschil

GMT-0

Het tijdsverschil hoeft over het algemeen niet tot problemen te leiden, want het is slechts een uur. Het tijdsverschil is ontstaan doordat de Canarische Eilandengroep, bestaande uit Tenerife, Gran Canaria, La Palma, El Hierro, La Gommera, Fuertaventera en Lanzarote, gelegen zijn in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Marokko. In dit gebied geldt de tijdzone GMT-0, omdat deze landen langs de nulmeridiaan van Greenwich liggen. Nederland bevindt zich in GMT+1 waardoor er dus een tijdsverschil optreedt van 1 uur.

Voordelen

Het voordeel van deze tijdszone is dat het in de zomer behoorlijk lang licht is en het eiland ook erg veel zonuren telt. Mede hierdoor is Tenerife een van de fijnste zonbestemmingen van Europa en komen er jaarlijkse 3 tot 4 miljoen toeristen hier vakantie vieren.
Doordat het in de ochtenden iets langer donker blijft en de avonden langer licht zijn, is het heerlijk om de zwoele zomeravonden hier door te brengen. Je herkent dit verschijnsel natuurlijk vanuit Nederland, maar daar is de kans op een warme avond minder groot dan op Tenerife. Zodra het najaar van start gaat zal je ook goed merken dat de tijdszone invloed heeft op het ritme van de dag. In de maanden oktober en november is het overdag nog heerlijk genieten in de zon, maar de avonden vallen eerder in het duister.