Tenerife zeewatertemperatuur

Tenerife en de zeewatertemperatuur

Het klimaat van Tenerife is voortreffelijk. Met bijna dagelijks een stralend zonnetje, erg weinig neerslag en dit het gehele jaar door maakt Tenerife tot een top vakantiebestemming. Zowel in de zomer als in de wintermaanden zoeken de vele toeristen het mooie Canarische Eiland op.
Je kunt er heerlijk genieten van een welverdiende vakantie, welke zich vaak afspeelt bij het zwembad of op een van de vele stranden die Tenerife rijk is. Maar wat is op Tenerife de zeewatertemperatuur gemiddeld zo het hele jaar door?

Tenerife-zeewater
Tenerife-zeewater

De wintermaanden

In de maanden november, december, januari en februari is het goed vertoeven op Tenerife, maar er bestaat een kans op neerslag en het voelt frisser aan. Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden is het nog steeds vele malen beter dan in het koude Nederland. In november is de zeewatertemperatuur op Tenerife nog prettig, met zo’n 22 graden kan je nog prima zwemmen en koelt het langzaam maar zeker af wanneer je in de maanden er na de zee in gaat. In deze maanden ligt de zeewatertemperatuur op Tenerife rond de 19-20 graden. Dit is nog steeds aangenaam te noemen, zeker gezien de tijd van het jaar.

Het voorjaar

In maart en april begint het voorjaar door te breken, ook op het Canarische Eiland. De zon wordt feller en het eiland geniet van de langere zonuren per dag. Dit betekend dat de zeewatertemperatuur ook gaat stijgen, beetje bij beetje. Het zwemmen in zee is in deze periode nog steeds aangenaam en dit wordt naarmate de tijd verstrijkt alsmaar aangenamer. In mei is op Tenerife de zeewatertemperatuur gemiddeld 21-22 graden, ideaal om heerlijk te zwemmen!

De zomermaanden

Hartje zomer bevindt zich in de maanden juli en augustus, het is er warm maar door een fijn windje vanaf zee is het er goed uit te houden. Op Tenerife is de zeewatertemperatuur in deze maanden rond de 24 graden.
De zee biedt heerlijke verkoeling voor de vele toeristen die in deze tijd hun vakantie doorbrengen op Tenerife. Over het algemeen zijn toeristen veelal op het strand te vinden in deze tijd van het jaar.

Tenerife!!
Tenerife!!

Het najaar

In september en oktober koelt het geleidelijk weer af naar een dragelijke temperatuur. Velen beschouwen deze maanden als het fijnst en zoeken dan ook massal Tenerife op. De zeewatertemperatuur is op dit moment nog steeds zo’n 23-24 graden. Ideaal voor een heerlijke duik in zee!